Home » News » Kremlologiasta Venäjä-tutkimukseen

Kremlologiasta Venäjä-tutkimukseen


The Finnish-Russian Civic Forum (FINROSFORUM) promotes cooperation between the peoples of Finland and Russia by supporting civic initiatives for democracy, human rights, and free speech.

Archives

Advertisements
Media_httpwwwnewswise_ehgir

Kylmän sodan kaudella oli länsimaissa vallitsevana suuntauksena tarkastella kremlologien silmälasien kautta Moskovan valtaryhmittymän terveydentilan vaikutuksia maan politiikan mahdollisiin heilahteluihin. Nykyisin tutkijoiden piirtämä kuva Venäjän kehityksestä on moni-ilmeisempi; nyt ollaan vähitellen siirrytty normaaliin tieteellisen tutkimuksen menetelmiin, kirjoittaa Oiva Björkbacka Kansan Uutisissa.

Suomessa akateeminen Venäjään ja Itä-Euroopaan keskittynyt opetus ja tutkimus on lisääntynyt yliopistoissa ja korkeakouluissa. Sen sijaan kouluissa venäjän opiskelu laahaa edelleen jäljessä eikä vastaa maittemme keskinäisen kanssakäymisen lisääntyvää tarvetta. Venäjää ja Itä-Euroopan maita käsittelevän kirjallisuuden lisääntynyt määrä heijastelee samoin kiinnostuksen laajenemista.

Taisto Tolvanen on toiminut pitkään Ulkoministeriössä Venäjän ja Itä-Euroopan asioiden hoitajana. Hänen analyysinsä nyky-Venäjästä edustaa parasta asiantuntemusta maassamme. Tolvanen muistuttaa, että ”demokratia ja sosiaalinen hyvinvointi liittyvät kiinteästi toisiinsa". Hänen mukaansa väkivaltaista muutosta tuskin nyky-Venäjällä nähdään; rauhanomaisen kehityksen puolesta puhuvat monet tekijät.

http://www.kansanuutiset.fi/blogit/lukupiiri/kremlologiasta-venaja-tutkimukseen

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: