Home » News » Vetoomus Himkin metsän puolesta

Vetoomus Himkin metsän puolesta


The Finnish-Russian Civic Forum (FINROSFORUM) promotes cooperation between the peoples of Finland and Russia by supporting civic initiatives for democracy, human rights, and free speech.

Archives

Advertisements

Media_httpwwwgztrufup_abidb

Moskovan lähellä sijaitseva Himkin metsä uhkaa jäädä rakenteilla olevan moottoritien alle. Himkin metsä on tuhannen hehtaarin suuruinen suojeltu tammimetsä, joka on moskovalaisten suosittu virkistysalue. Sen läpi on linjattu kulkevaksi uusi Moskova-Pietari-moottoritie.

Rakennustyöt ovat olleet laajan kiistan ja protestiliikkeen aihe jo vuosia. 26. elokuuta 2010 presidentti Medvedev määräsi rakennustyöt keskeytettäväksi kiistojen takia, mutta 14. joulukuuta 2010 Venäjän hallitus päätti sittenkin rakentaa moottoritien metsän läpi.

Himkin metsäkampanja vetoaa nyt moottoritiehankkeeseen osallistuvaan ranskalaiseen Vinci-konserniin, jotta tämä vetäytyisi projektista. Vetoomuksessa kiinnitetään huomiota mm. hankkeeseen liittyviin laittomuuksiin ja kansalaismielipiteen tukahduttamiseen.

Moskova-Pietari-moottoritiehanke rikkoo Vincin eettisiä periaatteita vastaan. Konserni on havitellut tiehankkeiden rakennusurakoita myös Suomessa. Jos Vinci ei kunnioita ympäristöä ja ihmisiä Venäjällä, miten voimme luottaa siihen, että se kunnioittaa Suomessa?

Vetoamme Ranskan hallitukseen, jotta se ei sallisi Vincin uuskolonialistisen ja Venäjän korruptoituneen eliitin kanssa yhteistyöhön pyrkivän politiikan rampauttavan ympäristöä ja tavallisten ihmisten elinmahdollisuuksia.

Luovutamme Himkin metsäkampanjan vetoomuksen Vincin hanketta tukenutta Ranskan valtiota edustavan Ranskan suurlähetystöön tiistaina 1.3.2011 kello 16:00. Samaan aikaan metsäkampanja luovuttaa Moskovassa vetoomuksen Vincin Venäjän toimistoon.

Kokoontuminen Ranskan suurlähetystön edessä Helsingissä osoitteessa Itäinen Puistotie 13 tänään tiistaina 1.3. kello 16:00. Raitiovaunuilla 3B, 3T ja 1A on pysäkki lähetystön läheisyydessä (Kaivopuiston pysäkki Tehtaankadulla Pyhän Henrikin kirkon kohdalla).

Tervetuloa mukaan!

Lue lisää:

Greenpeace Russia: Help Defend the Khimki Forest!
Chto Delat, 04.08.2010
http://chtodelat.wordpress.com/2010/08/04/greenpeace-russia-help-defend-the-khimki-forest/

Russian Forest Coalition Appeals to EU
FINROSFORUM, 23.02.2011
http://finrosforum.fi/russian-forest-coalition-appeals-to-eu


Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: