Home » News » Putin-Jugend osoitti mieltään Suomen lähetystöllä

Putin-Jugend osoitti mieltään Suomen lähetystöllä


The Finnish-Russian Civic Forum (FINROSFORUM) promotes cooperation between the peoples of Finland and Russia by supporting civic initiatives for democracy, human rights, and free speech.

Archives

Advertisements

Media_httpmestnyerufi_bucqe

Moskovan oblastin kuvernöörin Boris Gromovin tukema nuorisojärjestö Mestnyje (suom. Paikalliset) järjesti maanantaina mielenosoituksen Suomen Moskovan suurlähetystön edessä. Joukko syytti Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa terrorismin tukemisesta. Espoon tuomiokapituli tutkii tällä hetkellä, onko Pohjan suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Juha Molari syyllistynyt pappisviran haltijalle sopimattomaan käytökseen. Mielenosoittajien mukaan tämä on osoitus siitä, että kirkko on myynyt itsensä terroristeille.

Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet on pyytänyt poliisia tutkimaan, onko Molaria syytä epäillä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Molari on verkkopäiväkirjassaan leimannut kaikki Suomessa asuvat tshetsheenipakolaiset terroristeiksi ja heitä auttaneet terroristien tukijoiksi. Molari ja hänen edustamansa viharyhmä “Suomen antifasistinen komitea” (SAFKA) on käynyt pitkään julkista kampanjaa Venäjän nykyhallintoa kritisoivia kansalaisaktiiveja vastaan. Poliisi epäilee Molaria törkeästä kunnianloukkauksesta ja laittomasta uhkauksesta.

Mielenosoittajien ryhmä vaati, että Molaria tuli suojella “maailmanlaajuisen terrorismin kätyreiltä”. Toistaen lähes sanasta sanaan “sirkustirehtööri” Johan Bäckmanin johtaman SAFKAn parjaavia syytöksiä, Mestnyje väitti Molaria vastaan heränneiden rikosepäilyjen olevan “venäläisvastaisen kolmikon” — europarlamentaatikko Heidi Hautalan, kielenkääntäjä ja kirjailija Jukka Mallisen ja kansalaisaktivisti Mikael Storsjön — aikaansaamia. Suomalais-venäläistä kansalaisfoorumia järjestö nimitti myös venäläisvastaiseksi ja terroristimyönteiseksi.

Mestnyje osallistui huhti-toukokuussa 2007 Tallinnan Pronssisoturi-patsaan siirron jälkeen tapahtuneeseen Viron Moskovan suurlähetystön saartoon. Mukana Kremlin tukemassa saarrossa oli myös muita Kremlistä johdettuja poliittisia nuorisojärjestöjä: Vladimir Putinin johtaman Yhtenäisen Venäjän Nuori Kaarti, Rossija Molodaja -järjestö sekä Nashit. Kesäkuussa 2010 neljä suomalaista kansalaisaktivistia ja Venäjän tuntijaa allekirjoittivat julkisen kannanoton, jossa he tuomitsivat SAFKA vihapuheen ja propagandakampanjan Suomea vastaan:

Yleinen mielipide on katsonut sivusta tätä parjaus- ja propagandakampanjaa. Vetoamme suomalaiseen kansalaisyhteiskuntaan, että se esittäisi arvion näistä suurvallan käsikassaroista. Ihmettelemme Suomen valtiovallan passiivisuutta tilanteessa, jossa Kreml yrittää pilata sekä Venäjän suuren yleisön että Suomen venäjänkielisten Suomi-kuvan. Venäjän tapaa tehdä sisä- ja ulkopolitiikkaa käyttämällä hyväksi Suomessa asuvien hädänalaisten ihmisten tilannetta ei maiden välisissä suhteissa voida hyväksyä.

http://mestnye.ru/node/5008


Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: