Home » News » Integraatiofoorumi 2011

Integraatiofoorumi 2011


The Finnish-Russian Civic Forum (FINROSFORUM) promotes cooperation between the peoples of Finland and Russia by supporting civic initiatives for democracy, human rights, and free speech.

Archives

Advertisements

Media_httpwwwmaternad_albzd

Suomenkin nykypäivään kuuluu etninen ja kulttuurinen monimuotoisuus. Yhteiskunta on muuttumassa, ja kansallisen identiteetin kysymyksiä on tarpeen käsitellä uudelleen. Integraatiofoorumissa 2011 tarkastellaan kulttuurin moninaisuuden ja monikulttuurisuuden näkökohtia. Yhteenkuuluvaisuuden lisääminen ja lähestyminen ovat myös suomalaisten asia. Osaammeko todella antaa maahanmuuttajalle äänen? Millainen rooli Suomen venäjänkielisillä on kehittyvässä monimuotoisuudessa?

Suomen venäjänkielisillä on lukuisia omia kulttuurijärjestöjä, joiden toiminnasta vastaavat taiteen ja kulttuurin ammattilaiset. Mikä merkitys maahanmuuttajien järjestöillä on kotoutumisen onnistumisessa? Miten venäjänkieliset kulttuurin osaajat löytävät yhteydet suomalaisiin? Puheenvuoroissa sivutaan myös eduskuntavaalituloksen vaikutusta siihen, minkälainen yhteiskunta Suomi on etnisten ja kulttuuristen vähemmistöjen näkökulmasta ja mihin suuntaan se on tulevaisuudessa menossa.

Integraatiofoorumissa esitellään opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta tehdyn Suomen venäjänkieliset kulttuuripalveluiden käyttäjinä ja tuottajina -selvityksen tuloksia. Millaisia kulttuuripalveluita Suomen venäjänkieliset käyttävät, millaisia palveluita tarvitaan, mitä alueita tulisi vahvistaa ja onnistuuko työllistyminen? Kyselyyn saatiin kaikkiaan lähes 500 vastausta, joiden lisäksi tutkijat haastattelivat järjestöjen, kirjastojen, teattereiden ja muiden palveluntarjoajien edustajia.

Integraatiofoorumi 2011 kokoontuu Hakaniemen virastotalossa (Hakaniemenranta 6, 00530 HELSINKI) tiistaina 17.5.2011 kello 11:45. Integraatiofoorumin järjestää Venäjän ja Itä-Euroopan instituutti. Foorumi on tarkoitettu monikulttuurisuus- ja maahanmuuttoasioiden kanssa työskenteleville, kulttuuri- ja opetusalan toimijoille sekä kulttuuriyhteistyöstä ja venäläisestä kulttuurista kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan! Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautuminen 10.5. mennessä! Integraatiofoorumin ohjelma:

http://www.rusin.fi/ajankohtaista/integraatiofoorumi2011.htm


Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: