Home » News » FINROSFORUM 2011 | Ympäristö ja raha

FINROSFORUM 2011 | Ympäristö ja raha


The Finnish-Russian Civic Forum (FINROSFORUM) promotes cooperation between the peoples of Finland and Russia by supporting civic initiatives for democracy, human rights, and free speech.

Archives

Advertisements

Media_httpiimgurcomyq_lhegl

Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi (FINROSFORUM) järjestää jokavuotisen konferenssinsa tänä vuonna poikkeuksellisesti joulukuussa, kansainvälisen ihmisoikeuspäivän yhteydessä 10.-11.12.2011. Konferenssin teemat ovat kansalaisten osallistuminen julkiseen päätöksentekoon, systeeminen korruptio ja tämänhetkinen poliittinen tilanne Venäjällä.

Ohjelmassa on luvassa neljä paneelikeskustelua kolmesta suuresta infrastruktuuriprojektista — Gazpromin uuden tornirakennuksen hanke Pietarissa, Moskova-Pietari moottoritiehanke Himkin metsän läpi ja Sotshin talviolympialaisten rakennushankkeet — sekä Venäjän koko yhteiskuntaan levinneestä korruptiosta ja maan tämänhetkisestä poliittisesta tilanteesta.

Suomalaisten ympäristö- ja kansalaisjärjestöjen edustajat ovat tervetulleita osallistumaan konferenssin paneelikeskusteluihin. Tapahtuma on mainio tilaisuus tutustua ruohonjuuritason kansalais- ja ympäristöaktiiveihin sekä riippumattomiin toimittajiin Venäjältä. Olemme kutsuneet konferenssiin yllä mainittuja hankkeita vastustaneiden kansanliikkeiden edustajia sekä korruption vastaisia esitaisteilijoita.

Mukana ovat Himkin metsäliikkeen aktiivit Jevgenia Tshirikova ja Jaroslav Nikitenko, Pohjois-Kaukasian ekologisen vartion jäsenet Julia Naberezhnaja ja Mihail Plotnikov, Gazpromin tornia vastustaneen liikkeen johtohahmot Olga Andronova ja Jelizaveta Napara, Bankwatchin IVY-koordinaattori Oleksi Pasjuk, korruptionvastaisten RosPil ja Monitoring Expert Group -projektien edustajat Ljubov Sobol ja Marina Litvinovitsh ja muita.

Konferenssin aiheena olevia hankkeita vastustamaan nousseiden kansanliikkeiden aktiivit ovat kukin kampanjoissaan korostaneet kansainvälisten yritysten vastuuta hankkeisiin liittyvistä suoranaisista laittomuuksista ja hankkeiden yhteyttä Venäjän korruptiojärjestelmään. Puhe on myös Venäjän poliittis-taloudellisesta järjestelmästä yleensä sekä järjestelmän vakaudesta.

Konferenssin virallinen osuus alkaa lauantaina 10.12. kello 10:00 ja loppuu sunnuntaina 11.12. kello 13:00. Tapahtuma pidetään viime vuoden tapaan Kulttuurikeskus Sofiassa Vuosaaressa. Konferenssin kielet ovat englanti ja venäjä. Käytössämme on simultaanitulkkaus. Tapahtuma on yleisölle avoin, mutta edellytämme ennakkoilmoittautumista. Konferenssin tarkempi ohjelma on luettavissa FINROSFORUMin verkkosivustolla.

Tervetuloa!


Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: