Home » News » Viipurilainen toimittaja syytteeseen

Viipurilainen toimittaja syytteeseen


The Finnish-Russian Civic Forum (FINROSFORUM) promotes cooperation between the peoples of Finland and Russia by supporting civic initiatives for democracy, human rights, and free speech.

Archives

Advertisements

Media_httpiimgurcomop_gjmqg

Viipurilaisen sanomalehden Vyborgskie Vedomosti toimittaja Andrei Kolomoiski on asetettu syytteeseen hänen lisättyään verkkopäiväkirjansa kirjoitukseen linkin suosittuun videoon, johon oli leikelty pääministeri Vladimir Putinin lausuntoja uuteen muotoon. Viipurin syyttäjänvirastosta kerrottiin pietarilaiselle Lenizdat-verkkolehdelle, että he olivat katsoneet videota useaan otteeseen, ja että he “eivät ollenkaan pitäneet siitä”. Syyttäjänvirasto vaati Kolomoiskia poistamaan linkin videoon verkkopäiväkirjastaan. Videossa Putin kehotti kansalaisia äänestämään johtamaansa puoluetta, Yhtenäistä Venäjää, yllättävin sanakääntein:

“Duuman vaalit määräävät epäilemättä myös uuden presidentin vaalien sävelen. Maa on jo nyt astumassa tyhjien lupausten aikakaudelle. Rakkaat ystävät, yhdessä me jatkamme tätä suurta työtä. Köyhyys jatkaa vakaata, vaikkakin hidasta kasvuaan. Tässä tilanteessa meidän on erityisen tärkeä varmistaa politiikan linjan jatkuvuus. Siksi olen päättänyt palata nöyryytysten, riippuvuuden ja luhistumisen aikaan, ja näin muuttaa kansan valitsemaa kurssia. Emme ole vielä saattaneet työtä loppuun, mutta olemme silti antaneet musertavan iskun. Juuri siksi pyydän teitä osallistumaan vaaleihin ja äänestämään Yhtenäistä Venäjää.”

Kolomoiskia syytetään nyt rikoslain nojalla “tiedotusvälineessä tapahtuneesta yllytyksestä ekstremistiseen toimintaan” ja “vihan lietsonnasta tai ihmisarvon loukkauksesta”. Kolomoiski kertoo vain julkaisseensa verkkopäiväkirjassaan linkin oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin aiemmin omassa verkkopäiväkirjassaan olleeseen videoon. Kolomoiskin mukaan syyte johtuu hänen toimittajan työstään. Hän on lehtiartikkeleissaan kritisoinut Viipurin syyttäjänvirastoa passiivisuudesta kansalaisten yhteydenottojen käsittelyssä. Andrei Kolomoiski (“Viipurin Antti”) on useasti osallistunut Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin tilaisuuksiin.

http://www.lenizdat.ru/cgi-bin/redir?l=ru&b=1&i=1103324


Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: