Home » News » DDT Suomeen

DDT Suomeen


The Finnish-Russian Civic Forum (FINROSFORUM) promotes cooperation between the peoples of Finland and Russia by supporting civic initiatives for democracy, human rights, and free speech.

Archives

Advertisements

Media_httpiimgurcome2_lzzgw

Juri Shevtshuk ja Venäjän suosituin rockyhtye DDT julkaisivat syksyllä 2011 uuden albumin ja ohjelmiston nimeltä Inatshe (Toisin), jota Shevtshuk luonnehtii jatko-osaksi 1990-luvun legendaarisille ohjelmistoilleen Musta koira Pietari ja Maailma numero nolla. Yhtye lähtee kiertueelle, joka ulottuu maaliskuun lopulla myös Helsinkiin ja Tampereelle.

Juri Shevtshuk on aktiivinen kansalaisyhteiskunnan puolustaja. Hän ei ole koskaan kaihtanut vaikeita yhteiskunnallisia kysymyksiä tai vastakkainasettelua vallanpitäjien kanssa. Shevtshukia on kosittu myös presidenttiehdokkaaksi. Kotimaassaan he esiintyvät nykyään kymmenientuhansien ihmisten stadioneilla, ja yleisö tuntee DDT:n tuotannon perinpohjaisesti.

Juri Shevtshuk, Kremlin vallanpitäjiä vuosikymmeniä piinannut muusikko ja kirjailija, pitää tiedotustilaisuuden Helsingin yliopiston nykykielten laitoksessa Metsätalossa (Unioninkatu 40 B, Sali 1) torstaina 29.3. kello 14-16. Tilaisuudessa julkistetaan myös Tomi Huttusen venäläisen rockin historian paketoiva kirja Pietari on rock, jonka julkaisee Into Kustannus.

DDT ja venäläisen rockin historia liittyvät tiiviisti yhteen. Pietari on rock -kirja kertoo Leningradin ja samalla koko Neuvostoliiton rockin synnystä, ensimmäisistä virallisista ja epävirallisista rock-klubeista ja äänitteistä 1970-luvulta 2010-luvulle. Se on kirja venäläisistä yhtyeistä ja rockrunoilijoista, joista tuli enemmän kuin runoilijoita.

DDT esiintyy klubikeikalla The Circus -ravintolassa Helsingissä (Salomonkatu 1-3) perjantaina 30.3. klo 22. Toisin-kiertueen massiivinen lavashow nähdään sunnuntaina 1.4. klo 19 Tampere-talossa (Yliopistonkatu 55). Juri Shevtshukin keskustelutilaisuus Tampereen yliopistolla maanantaina 2.4. klo 12-14 (Pinni B1100, Kanslerinrinne 1, yliopiston kampusalue).

http://www.venajaseura.com/DDT


Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: