Home » News » Marilaista nuorisoa varoitetaan ugriyhteistyöstä

Marilaista nuorisoa varoitetaan ugriyhteistyöstä


The Finnish-Russian Civic Forum (FINROSFORUM) promotes cooperation between the peoples of Finland and Russia by supporting civic initiatives for democracy, human rights, and free speech.

Archives

Advertisements

Marinmaan presidentin Leonid Markelovin hallinto on käskenyt tasavallan virastoja ja valtio-omisteisia yrityksiä ryhtymään toimiin estääkseen nuorison osallistuminen opposition mielenosoituksiin, uutistoimisto MariUver kertoo. Käskykirjeessä puututaan myös suomalaisugrilaisten kansalaisjärjestöjen kansainväliseen yhteistyöhön.

Tasavallan johdon sisäpolitiikan hallinnonalan johtajan Stanislav Shvetsovin allekirjoittamassa kirjeessä vaaditaan rajoittamaan virastojen ja valtionyritysten työntekijöiden osallistumista ulkomailta rahoitettuun kansalaisjärjestötoimintaan. Virastoja kehoitetaan sen sijaan lisäämään nuorisolle tarkoitettuja poliittisia yleisötilaisuuksia.

Kirjeessä viitataan Venäjän presidentin Volgan alueen edustuston turvallisuusasiain kollegion päätökseen “yleisen turvallisuuden ja järjestyksen takaamisesta ulkomaisten ja venäläisten kansalaisjärjestöjen toiminnan lisääntyessä”. Virastojen on määrä raportoida toimenpiteittensä tuloksista 5. syyskuuta mennessä tasavallan johdolle.

Protestimielialat kasvoivat Venäjällä joulukuun 2011 duuman vaalien jälkeen vastalauseena vaalivilppille. Sen jälkeen Kreml on ryhtynyt kiristämään ruuveja lisäämällä oppositioaktivistien häirintää ja säätämällä useita lakeja, joiden ilmiselvä tarkoitus on rajoittaa kansalaisten vapaata liikehdintää ja kansalaismielipiteen muodostamista.

Heinäkuussa 2012 presidentti Vladimir Putin allekirjoitti uuden kansalaisjärjestölain, joka velvoittaa ulkomaisista lähteistä rahoitusta saavia kansalaisjärjestöjä rekisteröitymään “ulkomaisiksi agenteiksi”, millä ilmeisesti halutaan leimata järjestöjä ulkovaltojen vakoojiksi. Laki asettaa myös useita rajoitteita tällaisten järjestöjen toiminnalle.

Marinmaalla ja muilla Venäjän suomalaisugrilaisilla alueilla uusi laki hankaloittaa muun muassa suomalaisten kansalaisjärjestöjen mahdollisuutta tehdä yhteistyötä paikallisten järjestöjen kanssa. Samoin se vaikeuttaa Venäjän suomalaisugrilaisten kansalaisjärjestöjen mahdollisuutta vastaanottaa tukea Suomesta ja muualta ulkomailta.

Aiemmin Venäjän ns. ugritasavaltojen viranomaiset ovat pyrkineet lisäämään sananvaltaansa siinä, minkälaista toimintaa Suomenkin veronmaksajien rahoilla tuetaan. Tämä on herättänyt Suomessa kysymyksiä tuen mielekkyydestä ja tarkoituksenmukaisuudesta. Nyt Marinmaan hallinto tuntuu suitsivan kaikenlaista ugriyhteistyötä.

http://mariuver.wordpress.com/2012/08/27/markelov-prik/


Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: