Home » News » Anna Politkovskajan muistopäivä

Anna Politkovskajan muistopäivä


The Finnish-Russian Civic Forum (FINROSFORUM) promotes cooperation between the peoples of Finland and Russia by supporting civic initiatives for democracy, human rights, and free speech.

Archives

Advertisements

Media_httpiimgurcommw_xzvgq

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International muistuttaa Venäjän heikosta ihmisoikeustilanteesta toimittaja Anna Politkovskajan murhan vuosipäivänä sunnuntaina 7. lokakuuta. Amnesty järjestää mielenilmauksia eri paikkakunnilla. Helsingissä kokoonnutaan kynttilämielenosoitukseen Venäjän suurlähetystölle kello 18:30.

Toimittaja ja ihmisoikeuspuolustaja Anna Politkovskajan murhasta tulee 7. lokakuuta kuluneeksi kuusi vuotta. Murhan tutkinta on edennyt tuskastuttavan hitaasti, eikä murhakäskyn antajasta edelleenkään ole tietoa. Amnesty vaatii murhan perusteellista ja riippumatonta tutkintaa ja syyllisten tuomista oikeuteen.

”Murhan selvittämättä jättäminen on räikeä osoitus siitä, että ihmisoikeuspuolustajiin ja toimittajiin kohdistuneiden rikoksien tutkinta on tehotonta. Se kertoo myös Venäjällä vallitsevasta rankaisemattomuuden kulttuurista”, sanoo Amnestyn Suomen osaston vt. ihmisoikeustyön johtaja Anu Tuukkanen.

Kuudessa vuodessa Venäjän ihmisoikeustilanne ei ole parantunut, vaan kansalaisjärjestöjä koskevia lakeja on päinvastoin tiukennettu ja sananvapautta entisestään rajoitettu. ”Putinin presidenttikauden alettua kansalaisyhteiskunnan toiminnan rajoituksia on järjestelmällisesti tiukennettu”, Tuukkanen toteaa.

Ajatus Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumin (FINROSFORUM) perustamiseksi syntyi Anna Politkovskajan surmapäivän iltana. FINROSFORUM osallistuu murhan vuosipäivän tilaisuuteen Helsingissä. Amnesty järjestetää mielenilmauksia samaan aikaan myös Kuopiossa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

http://www.amnesty.fi/tapahtumat/anna-politkovskajan-murhan-vuosipaivan-mielenilmaus


Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: