Home » News » Särkyneet peilit

Särkyneet peilit


The Finnish-Russian Civic Forum (FINROSFORUM) promotes cooperation between the peoples of Finland and Russia by supporting civic initiatives for democracy, human rights, and free speech.

Archives

Advertisements

Media_httpiimgurcomub_tcdgr

Suomalais-venäläinen mediakonferenssi “Särkyneet peilit” pidetään Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa Helsingissä 3.-4. joulukuuta 2012. Konferenssin aiheina ovat maiden mediakuva ja kysymys viisumivapaudesta. Tapahtuma on ensimmäinen merkittävä suomalais-venäläinen toimittajatapaaminen sitten neuvostoaikojen.

Konferenssin järjestävät Suomi-Venäjä-Seura, Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi (FINROSFORUM), Suomen Journalistiliitto, Uusi Suomi ja YLE sekä venäläinen uutisoimisto ITAR-TASS. Mukana suunnittelutyössä ovat myös Helsingin yliopisto, Venäjän journalistiliitto sekä Pietarin ja Leningradin alueen journalistiliitto.

Konferenssin aloittaa maanantaina 3. joulukuuta toimittajien aivoriihi maiden mediakuvasta. Alustukset pitävät YLEn uutistoiminnasta vastaava johtaja Atte Jääskeläinen, Uuden Suomen tuottaja Jarmo Koponen ja ITAR-TASSin Helsingin kirjeenvaihtaja Julia Andrejeva. Tapahtumaan osallistuu useita toimittajia sekä Suomesta että Venäjältä.

Konferenssin toisena päivänä keskustelu maiden mediakuvasta jatkuu yleisölle avoimena tilaisuutena, jonka avaa Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professorin Timo Vihavaisen pitämä alustus. Helsingin yliopiston Venäjän kielen ja kirjallisuuden professori Arto Mustajoki esittelee tutkimustaan Suomen kuvasta Venäjän nykymediassa.

Lounaan jälkeen konferenssi jatkuu keskustelulla EU:n ja Venäjän välisestä viisumivapaudesta. Aiheesta puhutaan sekä kansalaisten, viranomaisten, että median näkökulmasta. Kysymyksiin on vastaamassa Suomen ulkoministeriön ja Venäjän suurlähetystön edustajat. Aihetta kommentoivat myös kansalaisjärjestöjen edustajat.

Konferenssin osallistujien tulee kattaa omat kuljetus- ja majoituskulunsa. Osallistujien on syytä varautua myös pieneen osallistumismaksuun, jolla katetaan muun muassa tapahtuman ruokailukulut.

Konferenssin työkielet ovat suomi ja venäjä. Tapahtuman järjestäjät ottavat mielellään vastaan etukäteen yleisön ajatuksia tapahtuman teemoista. Konferenssin teemoihin liittyviin kysymyksiin voi vastata tapahtuman Facebook-sivulla tai sähköpostilla osoitteeseen finrosforum@finrosforum.fi.


Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: