Home » News » Govorit Moskva: “FINROSFORUMin varapuheenjohtaja terroristi”

Govorit Moskva: “FINROSFORUMin varapuheenjohtaja terroristi”


The Finnish-Russian Civic Forum (FINROSFORUM) promotes cooperation between the peoples of Finland and Russia by supporting civic initiatives for democracy, human rights, and free speech.

Archives

Advertisements

Mikael StorsjöVenäläisten lehtitietojen mukaan Venäjän ulkoministeriö on pyytänyt YK:n turvallisuusneuvoston pakotekomiteaa lisäämään Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin (FINROSFORUM) varapuheenjohtajan Mikael Storsjön kansainvälisten terroristien listalle. Venäjän ulkoministeriön lausunnon mukaan komitean jäsenet Englanti, Ranska ja Luxemburg torjuivat Venäjän pyynnön.

Venäjä perusteli pyyntöään Mikael Storsjön toiminnalla Ruotsissa rekisteröidyn islamilaisen uutistoimiston Kavkaz Centerin hyväksi. Moskovan mukaan Kavkaz Center -verkkosivusto on osa ns. Kaukasian Emiraatti -järjestöä, joka on Pohjois-Kaukasian aseellisen konfliktin osapuoli. Ruotsin viranomaiset eivät ole havainneet verkkosivuston toiminnassa mitään laitonta.

Moskovan pyyntö on osa vuosikausia jatkunutta pelottelukampanjaa henkilöitä vastaan, jotka Venäjä on tavalla tai toisella liittänyt Kavkaz Centerin toimintaan. Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on pelotellut Mikael Storsjötä ja hänen perhettään murtautumalla useasti tämän kotiin ja työpaikalle, lähettämällä tappouhkauksia ja seuraamalla heitä kadulla.

Tätä pelottelua on säestänyt FSB:n täkäläisten juoksupoikien parjauskampanja internetissä ja Venäjän mediassa. Johan Bäckmanin johtama viharyhmä on jo vuosia levittänyt pahantahtoisia valheita ei ainoastaan Mikael Storsjöstä vaan kaikista hänen ystävistään, ystävien ystävistä ja heidän viiteryhmistään. Mikael ja hänen perheensä ovat saaneet kokea, että tämä parjauskampanja ei suinkaan ole harmitonta.

Vieraan valtion harjoittama vakoilu ja pelottelu on muissa Pohjoismaissa kriminalisoitu. FINROSFORUM, Suomen Pakolaisapu, Pakolaisneuvonta, Suomen PEN ja Kiila vaativat maaliskuussa 2012 tämänkaltaisen toiminnan kriminalisoimista myös Suomessa. Tässä toiminnassa ei ole kyse yksittäisten ihmisten häirinnästä, vaan hyökkäyksestä suomalaista yhteiskuntarauhaa vastaan.

Venäjän ulkoministeriön lausunto (venäjäksi):

http://www.mid.ru/

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: